گاز طبيعي ماده اي بي رنگ و بي بو است كه در صورت نشت بسيار خطرآفرين است. لذا با افزودن مواد شيميايي خاصي به نام ادورانت آن را بودار مي كنند تا در صورت نشت به راحتي تشخيص داده شود. در اين رابطه حداقل سطح بو، توسط مؤسسات مختلف تعيين شده است، ولي به هرصورت گاز طبيعي بايد آن قدر بودار شود كه يك شخص با حس بويايي متوسط ، بتواند موقعي كه مقدار گاز در هوا به پايين ترين نقطه حد اشتعال رسيد، به راحتي آن را تشخيص دهد. مقاله هاي حاضر به جزئيات بيشتري در اين رابطه مي پردازد.در اوايل قرن بيستم لازم نبود كه گازبودار شود. زيرا گازهاي توليدي آن زمان ، حاوي مواد بوداركننده طبيعي بسيار قوي بود و به راحتي تشخيص داده مي شد. بودار كردن گاز از سال1920يعني زمان توليد گازهاي بدون گوگرد شروع شد و با پيشرفت چشمگير علوم شيمي بعد از جنگ جهاني دوم، انواع مواد بوداركننده اي شناخته شد كه امروز مورد استفاده قرار مي گيرد.